Achttien medewerkers gemeente ontvangen diploma

Maandag 14 april ontvingen achttien medewerkers van de gemeente een MBO diploma op het vakgebied civiele techniek en aankomend hovenier. Sommige medewerkers hadden hiervoor een heel ander beroep, bijvoorbeeld schilder, slager of postbode. Zij zijn zij-instromers en wilden graag een carrièreswitch maken. Hiervoor waren ze bereid om gedurende een jaar één dag per week terug naar school te gaan. Daarnaast volgden ze in de avonduren een studie om zich verder te ontwikkelen. De opleiding werd verzorgd door De Groene Veluwe en SOMA Bedrijfsopleidingen.

Medewerkers perspectief bieden

Alle achttien medewerkers zijn geslaagd. Tien deelnemers voor de richting aankomend hovenier en acht deelnemers voor civiele techniek. Dat was voor hun niet altijd vanzelfsprekend. Het roer omgooien en weer gaan studeren is een uitdaging. Het zorgde naast meer kennis over hun werk, ook voor enthousiasme, trots en teamspirit. 
Als gemeente willen wij op deze manier nieuwe medewerkers werven en medewerkers die al bij ons werken zich nog beter laten ontwikkelen. Hierdoor leren ze samen meer over hun vak en hebben ze perspectief om hierin door te groeien. Zeker in deze tijd waarin het lastig is gedreven personeel met kennis aan te nemen, is dit een goede manier om medewerkers te behouden en te werven.

Wethouder Karin Oyevaar: “Ik ben heel trots op alle achttien medewerkers die met veel doorzettingsvermogen en plezier de opleiding hebben doorlopen en geslaagd zijn. Dit is niet alleen een aanwinst voor ons als gemeente, maar voor alle inwoners. Deze medewerkers gaan met enthousiasme en nieuwe kennis aan de slag om onze omgeving nog klimaatbestendiger, mooier en veiliger te maken.”

Uw omgeving nog klimaatbestendiger, mooier en veiliger

De medewerkers aankomend hovenier zijn of gaan aan de slag met het vergroenen van de omgeving, het onderhouden van groen en met werkzaamheden op de begraafplaatsen. Medewerkers die kozen voor civiele techniek zijn of gaan aan de slag met het repareren van straatwerk en het straatmeubilair. Dit gaat bijvoorbeeld om verzakkingen in het straatwerk, losliggende tegels, het repareren en plaatsen van vuilnisbakken, bankjes, paaltjes en verkeersborden.

Wethouder Anouk Haaxma: “Het is heel bijzonder te zien hoe deze groep medewerkers een hecht team vormen. Ze staan te popelen om de opgedane kennis toe te passen. Ze gaan graag samen onze omgeving nog mooier en veiliger maken. We doen dit vooral onze inwoners. Deze groep medewerkers werkt bijvoorbeeld op de begraafplaatsen waar ze naast vakkennis ook een luisterend oor bieden aan bezoekers en hen helpen waar dit nodig is. Ze kunnen ook snel reageren op meldingen van bijvoorbeeld losliggende tegels. Zo werken we aan een veilige omgeving.”