Plan Ted Visserweg 17 Maarn
Op 19 november 2024 stemde het college per mandaatbesluit in met het sluiten van een overeenkomst over kostenverhaal voor de ontwikkeling van het perceel aan de Ted Visserweg in Maarn ('het kostenverhaalsgebied'). De overeenkomst over kostenverhaal gaat over het verlenen van medewerking aan de herontwikkeling van het kostenverhaalsgebied.
Het kostenverhaalsgebied is het perceel onbebouwde grond aan de Ted Visserweg 17 in Maarn, kadastraal bekend gemeente Maarn, sectie A, nummer 5314, gedeeltelijk en ter grootte van 1.325 m2. In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over de planologische procedure, de realisatie van het bouwplan en het verhaal van de gemaakte kosten door de gemeente voor de realisatie van het bouwplan op de initiatiefnemer.
De herontwikkeling gaat over het realiseren van het kostenverhaalsgebied: het toevoegen van een extra woning. Het kostenverhaalsgebied waarop de overeenkomst betrekking heeft is weergegeven op bijlage 1. Voor de (her)ontwikkeling zal door de gemeente op verzoek van de initiatiefnemer een procedure tot verlening van een omgevingsvergunning voor een buitenplanse omgevingsactiviteit (‘BOPA’)
worden doorlopen.
Het gaat om een overeenkomst over kostenverhaal als bedoeld in artikel 13.13 Omgevingswet, die op 18 november 2024 en 19 november 2024 door de initiatiefnemer en de gemeente is ondertekend.
Inrichtingseisen
Alle werkzaamheden in het kader van het bouw- en woonrijp maken die plaats vinden in het kostenverhaalsgebied worden uitgevoerd door en voor rekening van de initiatiefnemer. Er is geen sprake van de aanleg van openbare voorzieningen. Verder draagt de initiatiefnemer zorg voor de aanleg van (nuts)voorzieningen, zoals leidingen en/of kabels voor water, elektriciteit, telefoon, kabeltelevisie, dataverkeer, alsmede het aansluiten hiervan op de openbare (nuts)voorzieningen, inclusief het (eventueel) plaatsen van trafo- en regelstations en brandkranen. Tevens zullen door de initiatiefnemer de benodigde voorzieningen worden getroffen voor de afvoer van afval- en regenwater, waaronder begrepen een gescheiden rioleringssysteem.
De ontsluiting van de nieuwe woning in het kostenverhaalsgebied geschiedt via de Boslaan. Parkeren vindt plaats op eigen terrein. Initiatiefnemer dient ten behoeve van het bouwplan twee parkeerplaatsen per woning te realiseren, derhalve in totaal twee. Deze parkeerplaatsen moeten in stand gehouden worden door de eindgebruikers van de woning.
Realisatie bouwplan
De initiatiefnemer zal na aanvang van de bouwwerkzaamheden deze voortvarend uitvoeren zodat de overlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt. De werkzaamheden zullen aanvangen binnen 6 maanden nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden en moeten zijn afgerond binnen 18 maanden na start bouw.
Exploitatiebijdrage
De door de gemeente te maken kosten voor de ontwikkeling en de realisatie van het bouwplan worden in de vorm van een exploitatiebijdrage bij de initiatiefnemer in rekening gebracht. Op grond van de overeenkomst is het kostenverhaal voor de gemeente (anderszins) verzekerd.
Nadeelcompensatie
Eventuele nadeelcompensatie die door de gemeente op grond van hoofdstuk 15 Omgevingswet juncto titel 4.5 Algemene wet bestuursrecht wordt vastgesteld en die voortvloeit uit de voor het bouwplan benodigde planologische maatregel wordt door initiatiefnemer vergoed.